Cum alegi tipul de cafea pentru gustul tau!

Premium Coffee Roasted

Cum alegi cafeaua care este pe gustul tau?

O ceașcă perfectă de cafea rezultă dintr-o serie de alegeri personale. Cu toate acestea, există o latură tehnică care, dacă este luată în considerare, poate ajuta la procesul de a alege cafeaua perfectă pentru gustul tău.

Aceasta include: originea cafelei, prospetimea culturii, tipul de prajire, prospetimea prajirii, dimensiunea măcinarii,modul de preparare, timpul de preparare, prsiunea apei, calitatea apei, temperatura apei și măsurători pentru a putea exploata toate aromele, întregul potențial al boabelor de cafea.

Journey Kaffa Timisoara

     Cafeaua ca stil de viață – Prajirea si moduri de preparare

 
În timp ce citiți sugestiile noastre, amintiți-vă că gustul cafelei este subiectiv. Prin urmare, nu vă fie frică să experimentați! Acestea fiind spuse, există câteva sfaturi care vă pot ajuta atunci când vă alegeți cafeaua prăjită.
 
Atât tipul de cafea, cât și prăjirea cafelei pot afecta în mod semnificativ gustul fiecărei metode de preparare. Mai mult, ar trebui să vă gândiți și dacă folosiți lapte în cafea sau nu. Boabele pentru espressoarele sunt de obicei prăjite mai închise la culoare decât boabele pentru cafeaua cu filtru. Dacă preparați espresso pe boabe ușor prăjite, acesta poate da un gust dezechilibrat în ceea ce privește aciditatea, dulceața și amărăciunea.
 
Pe de altă parte, dacă folosiți boabe prăjite întunecate pentru cafeaua turnată, va avea ca rezultat un gust puternic și mai amar. Dacă ar trebui să utilizați boabe de cafea prăjite ușoare, medii sau închise, depinde de preferințele dvs. de gust și de metoda de preparare.
 
Prajire ușoară
De culoare maro deschis, această prăjire este în general preferată pentru soiurile de cafea mai blânde. Nu va exista ulei pe suprafața acestor boabe, deoarece nu sunt prăjite suficient de mult pentru ca uleiurile să pătrundă la suprafață.
 
Prajire medie
Boabele de cafea prăjite mediu sunt de culoare maro mediu, cu mai mult corp decât prăjirile ușoare. La fel ca fripturile mai ușoare, nu au ulei pe suprafața boabelor. Cu toate acestea, fripturile medii nu au gustul granulat al fripturilor ușoare, prezentând o aromă, aromă și aciditate mai echilibrate.
 
Prajire întunecata

Această prăjire produce fasole neagră strălucitoare, cu o suprafață uleioasă și un corp pronunțat. Cu cât prăjirea este mai închisă, cu atât mai puțină aciditate va fi găsită în băutura de cafea.

 
Aparat de espresso
Băuturi pe bază de aparat de espresso.

 
Un espresso perfect ar trebui să înceapă să picure picături groase, de ciocolată neagră. Se luminează încet și se înmoaie și este acoperit cu cremă. Timpul de funcționare al apei este de aproximativ 30 de secunde, asigurând că cafeaua măcinată nu este supraextrasă sau subextrasă. Pentru espressorul vă recomandăm următoarele boabe la prăjire întunecată.

Tags:
Share

Leave a comment

sus