Arabica sau Robusta?

Premium Coffee Roasted

Există mii de soiuri diferite de cafea în lume. Totuși, când vine vorba de ceașca ta zilnică de fericire, doar două definesc băutura ta iubită: Cafea Arabica și Cafea Canephora (Robusta). 
Aproximativ 70% din cafeaua de pe glob sunt soiuri de arabica, iar restul de robusta. 
Diferența este semnificativă între cele două și este crucială de înțeles pentru a-ți găsi preferatul personal.

Journey Kaffa Timisoara

Cafea Arabica


Cafeaua Arabica este foarte sofisticată si foarte complexă, cu diferite nuanțe, arome și gusturi. Boabele Arabica tind să aibă un gust mai dulce, mai moale, cu tonuri de fructe și fructe de pădure, iar băutura preparată din acestea are ca rezultat un gust foarte plăcut. Se cultivă de obicei între 800 și 2200m. 

Ușoare modificări ale precipitațiilor, ale temperaturii și ale soarelui pot ruina întreaga recoltă. Acești factori îngreunează creșterea și, prin urmare, este mai scumpa la pret decat robusta.

 

Cafea Robusta

Cafeaua Robusta, in schimb, este mai aspra si mai tare. Poartă un corp puternic, cu un gust de pământ. Conține de patru ori mai multă cofeină decât arabica, făcând-o mai amara și mai puțin acida. Este adesea cultivata la altitudini mai joase, începând de la nivelul mării până la 900 m altitudine. 

Robusta poate face față mai bine schimbărilor de vreme și nu necesită cu adevărat îngrijire suplimentară. În comparație cu cafeaua Arabica, este mult mai rezistenta și mai ușor de cultivat datorită randamentului mai mare al culturii și rezistenței la boli. 

Folosit în amestecuri și cafea instant.
 
În general, robusta este considerată inferioară calității arabicei. Cu toate acestea, unele robuste sunt cunoscute pentru calitatea lor înaltă. 

De asemenea, sunt foarte apreciate când vine vorba de espresso pentru aroma lor profundă.

Leave a comment

sus